Veelgestelde vragen:
Hoe voeg ik een subdomein toe?

Wanneer je in cPanel bent ingelogd, klik je onder ‘Domains’ op ‘Subdomains’. Hier kan je een subdomein invullen, de domeinnaam selecteren waar het subdomein onder dient te vallen en de map selecteren waarna je op ‘Create’ kan klikken. Vervolgens wordt het subdomain gemaakt en kan je de website uploaden via FTP.

Hoe koppel ik een nieuw domein aan mijn hostingpakket?

Bij oplevering van een hostingpakket wordt altijd één domeinnaam aan het pakket gekoppeld. Wanneer je later meer domeinnamen registreert, kan je deze zelf aan je pakket koppelen. Wanneer je in cPanel bent ingelogd, kies je voor ‘Aliases’ onder ‘Domains’. Voer de domeinnaam in en klik op ‘Add Domain’ om deze toe te voegen.

Welke nameservers moet ik gebruiken?

Bij afname van onze diensten staat je domeinnaam standaard ingesteld op de nameservers van WebCreated. Heb je een domeinnaam elders geregistreerd en wil je de website bij WebCreated hosten? Dan kan je bij je provider de nameservers aanpassen naar: ns1.webcreated.nl, ns2.webcreated.nl en ns3.webcreated.nl.

Welk FTP programma kan ik gebruiken?

Er zijn verschillende FTP programma's op de markt, vaak gratis maar soms ook betaald. Je bent vrij om ieder programma uit te proberen, enkele voorbeelden van FTP programma's zijn: FileZilla, WinSCP en SmartFTP.

Hoe maak ik een gratis SSL-certificaat aan?

Wanneer je in cPanel bent ingelogd, klik je onder ‘Security’ op ‘Lets Encrypt™ SSL’. Hier kan je achter de domeinnaam klikken op ‘+ Issue’ en de (sub)domeinnamen selecteren welke je wilt voorzien van een SSL-certificaat. Klik vervolgens op ‘Issue’ om het SSL-certificaat te activeren.

Hoe wijzig ik de PHP versie?

Binnen cPanel kan voor verschillende PHP versies worden gekozen.

Wanneer je cPanel bent ingelogd, klik je onder ‘Software’ op ‘Select PHP Version’.

Vervolgens kan je kiezen voor de PHP versie van jouw keuze, daarnaast kan je diverse PHP extenties in- en uitschakelen. Klik op ‘Save’ om de wijzigingen op te slaan.

Mijn vraag staat er niet tussen, wat nu?

Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder.