Verminderde bereikbaarheid van 27-12-2019 t/m 24-01-2020

In verband met de vakantie is het kantoor van WebCreated gesloten van 27-12-2019 tot en met 24-01-2020.

E-mails en bestellingen zullen na deze datum worden behandeld.

Wij wensen je fijne feestdagen toe en zijn je graag weer van dienst vanaf maandag 27 januari 2020!

Team WebCreated

Migratie van servers naar nieuw platform (update)

Update 26-04-2019 - 06:15 uur: De migratie is succesvol afgerond.

Update 25-04-2019 - 10:45 uur: Vannacht (25-04/26-04) zullen de servers worden gemigreerd naar ons nieuwe webhosting platform zoals hieronder vermeld. Deze migratie zal vanaf 22:00 uur worden gestart en zal tot maximaal 07:00 uur duren. Wij raden aan gedurende deze tijd geen wijzigingen uit te voeren aan je website(s). Tijdens de migratie kan het voorkomen dat je website(s) tussen 22:00 en 07:00 uur enkele ogenblikken niet te bereiken zijn. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

WebCreated zal haar servers gaan migreren naar een nieuw platform. Deze migratie heeft een aantal voordelen voor jou als klant. Zo zal het platform uitgerust zijn met NVMe SSD's, deze zijn nog sneller t.o.v. onze huidige SSD-schijven. Daarnaast is het nieuwe platform high availability, wat inhoudt dat er drie replica's van jouw bestanden beschikbaar zijn. Bij een hardware-gerelateerde storing zal deze dus automatisch, binnen enkele minuten, worden overgenomen door een andere replica.

Deze migratie zal plaatsvinden op: donderdag 25 april 2019.

Wij voeren deze migratie in de nacht uit om zo min mogelijk overlast te veroorzaken aan jouw kant. We raden jou aan om vanaf 22:00 uur geen wijzigingen meer aan jouw website(s) uit te voeren.

Meer snelheid, veiligheid en nieuwe features

Wij zijn continu bezig met het verbeteren van ons webhostingplatform om ervoor te zorgen dat jouw website probleemloos werkt. We hebben recentelijk een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd en daarbij ingezet op snelheid, veiligheid en nieuwe features.

Meer snelheid
Wij zijn momenteel druk bezig met het migreren van onze hostingomgeving naar een nieuw platform. Dit nieuwe platform zal uitgerust zijn met NVMe SSD's, welke vele malen sneller zijn dan onze huidige SSD-schijven. Verder is de nieuwste PHP versie (7.3) op alle servers beschikbaar waardoor jouw website nog sneller zal werken.

Meer veiligheid en minder storingen
Ons nieuwe platform maakt gebruik van high availability, wat inhoudt dat te allen tijde drie replica's van jouw bestanden beschikbaar zullen zijn. In geval van een (hardware-gerelateerde) storing zal de server automatisch, binnen enkele minuten, worden overgenomen door een andere server. Met dit nieuwe platform kunnen wij de veiligheid en beschikbaarheid van jouw bestanden nog meer garanderen.

Langere back-up periode
Wij hebben het huidige back-upsysteem vervangen voor een door ons ontwikkelde back-up module. Hiermee heb je in plaats van 7 dagen nu tot wel 30 dagen beschikking over een volledige back-up van jouw website, database en e-mail!

Nieuwe features
Ook hebben wij afgelopen jaar een aantal nieuwe features ontwikkeld die voor jou beschikbaar zijn. Naast bovenstaande features hebben wij o.a. een directe koppeling vanuit cPanel naar CloudFlare gemaakt.

Nieuw: HTTP/2!

De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest om HTTP/2 op ons platform beschikbaar te maken. HTTP/2 is een nieuwe versie van het protocol dat je gebruikt om websites te bezoeken (https://) en maakt je website sneller en veiliger. HTTP/2 wordt automatisch gebruikt als je domeinnaam een SSL-certificaat heeft.

Wat is HTTP/2?
HTTP/2 is een transfer protocol, net als zijn voorganger, HTTP/1.1 dat al in 1999 een standaard werd. Maar sindsdien is het web veel groter geworden, pagina's zijn veel complexer geworden en multimediacontent overheerst. Het oude protocol kon deze toevloed aan data niet efficiënt verwerken en daarom werd HTTP/2 uitgebracht, gebaseerd op het door Google ontwikkelde SPDY (spreek uit: Speedy).

Hoe werkt HTTP/2?
Wanneer jij contact legt met een server, dan zal jouw browser een HTTP-sessie met de server opstarten. Het soort sessie is afhankelijk van de functies die browser en server ondersteunen. Ondersteunen zij beiden HTTP/2, dan zal de server het HTTP/2 protocol gebruiken om het verkeer te verpakken en optimaliseren om dan via het netwerk naar jou te sturen. Ondersteunt één van beiden HTTP/2 niét, dan zullen de browser of de server terugvallen op HTTP/1.1.

Wat zijn de voor- en nadelen van HTTP/2?
Voordelen:
  • - Snellere laadtijd van webpagina's (3% tot 15% sneller, bekijk demo)
  • - Veiligheid: encryptie is standaard actief
  • - Mobile Friendly dankzij de header compressie
  • - Minder snel hackbaar door multiplexing
Nadelen:
  • - Geen tijdswinst bij oudere browsers en oudere servers, wanneer één van beiden niet HTTP/2 compatibel is
  • - HTTPS en dus een SSL-certificaat is vereist - maar dit mag geen probleem zijn: bij WebCreated kan je gebruik maken van het gratis Let's Encrypt certificaat

Hoe installeer ik een gratis SSL certificaat?
Wanneer je in cPanel bent ingelogd, klik je onder ‘Security’ op ‘Lets Encrypt™ SSL’. Hier kan je achter de domeinnaam klikken op ‘+ Issue’ en de (sub)domeinnamen selecteren welke je wilt voorzien van een SSL-certificaat. Klik vervolgens op ‘Issue’ om het SSL-certificaat te activeren. Het HTTP/2 protocol zal gelijktijdig worden geactiveerd.

Vragen?
Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaand bericht? Neem gerust contact met ons op.

Nieuw: Webhosting pakket XXL! Onbeperkt genieten van alles!

Bij WebCreated is the sky the limit en vanaf vandaag geldt dit ook voor onze webhosting. Met trots presenteren wij:

Pakket XXL: Ons meest uitgebreide pakket ooit! Onbeperkt SSD schijfruimte, onbeperkt dataverkeer, onbeperkt alles! En dat voor een genadeloos lage prijs van € 4,99 per maand!

Voor een volledig overzicht van alle pakketten, specificaties en om te bestellen verwijzen wij je graag door naar onze webhosting pagina.

Prijswijzigingen webhosting

Naar aanleiding van een aflopend contract heeft WebCreated besloten haar dienstverlening onder te brengen bij een nieuwe leverancier. De nieuwe leverancier heeft flinke voordelen, waaronder gunstigere inkooptarieven, onbeperkt dataverkeer en gratis SSL certificaten. Door de gunstigere inkooptarieven zijn vanaf heden de kosten voor webhosting met 25% gedaald! Vanaf heden geldt eveneens geen datalimiet meer, waardoor iedereen kan gaan genieten van onbeperkt dataverkeer.

Voor een volledig overzicht van alle pakketten en specificaties verwijzen wij je graag door naar onze webhosting pagina.

Prijswijzigingen domeinnamen

Vanuit onze leverancier zijn de afgelopen jaren met enige regelmaat diverse prijswijzigingen doorgevoerd met betrekking tot de domeinnamen. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om, voor het eerst in twee jaar, nieuwe tarieven voor domeinregistratie te gaan hanteren.

Voor een volledig overzicht verwijzen wij je graag door naar onze tarieven.

Upgrade naar PHP 5.6 en PHP 7.0

De performance verbeteringen van PHP 7.0 zijn overweldigend. Niet gek dus dat iedereen daar mee wil testen. We gaan daarom alle webhosting pakketten standaard voorzien van PHP 5.6 en als tweede versie (in te stellen via DirectAdmin) PHP 7.0.

Test PHP 5.6
PHP 5.6 staat nu als tweede versie geïnstalleerd. Het is dus verstandig om PHP 5.6 alvast te testen voordat we hier naar gaan upgraden, om zo complicaties in je script vooraf te tackelen. Op de website PHP.net kan je ook veel informatie vinden.

Lees hier hoe je PHP 5.6 activeert.

Upgrade datum
De upgrade naar PHP 5.6 en PHP 7.0 zal woensdag 1 juni op donderdag 2 juni plaatsvinden rond middernacht. De upgrade heeft betrekking op al onze webhosting pakketten.

Vragen?
Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaand bericht? Neem gerust contact met ons op.

Fijne feestdagen

Op de drempel van het nieuwe jaar danken wij al onze klanten hartelijk voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij wensen iedereen sfeervolle kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toe!

Waarschuwing voor phishingmails uit naam van SIDN‏

Klanten van SIDN, zowel registrars als domeinnaamhouders, ontvangen momenteel e-mailberichten met als onderwerp ‘Domeinnaam .nl updaten’. Ontvangers van de mail wordt gevraagd om ‘in te loggen met de inloggegevens voor uw websitebeheer’, om hun domeinnaam te kunnen behouden. Een voorbeeld van deze e-mail is te raadplegen op de website van SIDN.

Deze mail is niet afkomstig van SIDN en wij verzoeken je met klem niet in te gaan op het verzoek. Domeinnamen worden altijd op naam en e-mailadres van de klant geregistreerd, hierdoor bestaat de mogelijkheid dat onze klanten deze phishingmail heeft/gaat ontvangen.

Kritisch beveiligingslek WordPress (xss-lek)

WordPress heeft een nieuwe versie uitgebracht waarin onder meer een 'kritiek' beveiligingslek is opgelost. Het lek werd gevonden door een Belgische beveiligingsonderzoeker. Ook twee kleinere beveiligingsproblemen zijn opgelost. Het lek is volgens het ict-beveiligingsteam van de Amerikaanse overheid dermate gevaarlijk dat website-eigenaren het best zo snel mogelijk kunnen updaten naar een nieuwe versie van WordPress. Alle installaties tot en met 4.1.1 zijn kwetsbaar; versie 4.1.2, die deze week is uitgebracht, lost het probleem op. Het lek in WordPress werd ontdekt door de Belgische beveiligingsonderzoeker Cedric van Bockhaven. Hij ontdekte dat WordPress een cross site scripting-kwetsbaarheid bevat, waarmee aanvallers eigen html- en javascript-code kunnen toevoegen aan een website. In dit geval zou een aanvaller een site kunnen overnemen. Daarnaast zijn in WordPress twee kleinere bugs opgelost, die kleinere kwetsbaarheden dichten. Daarbij gaat het onder meer om een minder gevaarlijk xss-lek. Ook waarschuwt WordPress ervoor dat veel ontwikkelaars van plugins de afgelopen dagen updates hebben uitgebracht en dat beheerders van websites die het beste ook kunnen updaten. Het gebeurt vaak dat WordPress-plugins kwetsbaar zijn voor aanvallen.

Hoe te handelen?

Download WordPress 4.1.2 (of hoger) of update via de interface van WordPress zelf via:
Dashboard, Updates en klik op “Update Now.”

Mocht je de automatische update functie van WordPress hebben ingeschakeld dan zal deze automatisch naar de laatste versie worden geüpdatet, je hoeft hiervoor geen verdere actie te ondernemen.

Kom je er niet uit? Vraag dan je webdeveloper voor ondersteuning bij deze update. Heeft die geen tijd of komt die er ook niet uit? Dan kan je de patch door ons laten uitvoeren tegen een eenmalig tarief, vraag naar de voorwaarden.

Kritisch beveiligingslek Magento (SUPEE-5344)‏

In het OpenSource webwinkel CMS Magento is recent een kritisch beveiligingslek gevonden. Gebruik je Magento, dan adviseren wij om die zo snel mogelijk te patchen. Door deze beveiligingslek is het mogelijk dat derden ongeautoriseerde toegang verkrijgen tot de admin gedeelte van de Magento shop. Dit is natuurlijk nooit de bedoeling, hiermee kunnen klant en bankgegevens aangepast worden of op straat komen te liggen. Gelukkig is er tot op heden nog geen actief misbruik gemaakt van deze beveiligingslek. Dit is echter een kwestie van tijd voor een dergelijk ‘exploit’ gepubliceerd wordt. Als dit het geval is, kan iedere onbeschermde webshop gehackt worden. Momenteel blijkt dat minder dan 50% van alle Magento installaties veilig zijn/zijn gepatcht. Heb je een Magento shop? Patch die zo snel mogelijk!

Maak je shop veilig:

1. Ga naar https://www.magentocommerce.com/products/downloads/magento/
2. Download de patch SUPEE-5344 die bij je versie hoort (je kan je versie zien onderin de footer als je inlogt op je admin-gedeelte)
3. Volg de instructies. Je hebt SSH (shell) toegang nodig om te patch uit te voeren.
4. Leeg vervolgens de cache en test of de webshop goed functioneert.

Kom je er niet uit? Vraag dan je webdeveloper voor ondersteuning bij deze patch. Heeft die geen tijd of komt die er ook niet uit? Dan kan je de patch door ons laten uitvoeren tegen een eenmalig tarief, vraag naar de voorwaarden.‏

Nieuwe website online!

Het heeft even op zich moeten laten wachten (klanten gaan immers voor) maar hier zijn we dan! Onze nieuwe website is live en wij zijn er trots op! Kijk gerust rond, indien je vragen, opmerkingen of klachten heeft dan vernemen wij dat graag.